top of page

Hva er en Fotterapeut?

Fotterapeutene fikk sin beskyttende tittel i 1978.
Da ble den offisielle tittelen til fotterapeutene: OFFENTLIG GODKJENT FOTTERAPEUT.
Tittelen er siden endret til AUTORISERT FOTTERAPEUT.


Med den offentlige godkjenningen ble det et klart skille mellom Fotpleier og Fotterapeut.

Fotterapeuter har unik helsefaglig kompetanse på fot og ankel.

Vi jobber med å behandle lidelser knyttet til fotens hud, negler, skjelett og muskler. En av fotterapeutens viktigste oppgaver er å finne årsaken til problemer og lidelser. Med årsaken kartlagt blir det lettere å finne riktig behandling, og sannsynligheten øker for at resultatet blir varig. En fotterapibehandling gir også pleie til føttene og økt velvære.

Mange kjenner dessverre ikke til forskjellen på fotpleier og fotterapeut. En fotpleier tilbyr kun velvære og / eller kosmetisk behandling.

Fotterapeuten har i dag en treårig utdannelse med 1 år på videregående grunnkurs og 2 års spesialutdannelse innen fot.  Ut fra journalen, som inneholder subjektive og objektive opplysninger, gjør fotterapeuten en helhetsvurdering og utfører fotbehandling som er tilpasset behovet hos den enkelte kunde.

Fotterapeuter er autorisert helsepersonell som har gode kunnskaper om fottøy, gangmønster og sykdommer som har innvirkning på føttene. Vår autorisasjon sikrer kunden helsefaglig behandling.

En autorisert fotterapeut har unik helsefaglig kompetanse på fot, og behandler lidelser knyttet til hud, skjelett og negler.

Autoriserte fotterapeuter er underlagt helsepersonelloven og har taushetsplikt.

Ønsker du det beste for dine føtter? Bestill time hos en Autorisert Fotterapeut!

bottom of page